Implants tipus expansor

Most reconstructions with implants require expander at first. Expansion is a process that consists in dilating the skin and the subcutaneous cellular tissue - from the area of ​​the chest - through an implant that is progressively filled in outpatient visits, without the need to enter the ' hospital, until reaching the necessary space to incorporate a definitive prosthesis.

It is a process similar to that experienced by the woman's abdomen during pregnancy.

How is it done?

The first step of this intervention is to create a space under the larger chest muscle to place the expander, which acts as a type of temporary implant. This is a simple procedure, although it is necessary to correctly calculate the size of the space that is generated under the chest: not too large for the implant to move too small to make the implant too firm or too strong. deformed

From here, the empty expander is introduced and it is completed with the amount of serum salted convenient to create a first volume. This temporary implant incorporates a valve that, by means of a small puncture without pain, will allow to administer through the skin the saline serum that fills the prosthesis.

Then, the surgeon puts a drain and closes the incision with absorbable points, which do not require to be extracted afterwards. To complete this process, the patient spends about two days in hospital, and when drainage is withdrawn, he can return to his home with a sport-type, seamless bra.

There it is advisable to rest for 3 or 4 days and, after one week of the operation, join its normal activity.

The expander takes form

When the patient has recovered, the expander is gradually swollen with saline serum for several weeks (between 4 and 6 months, although the exact period depends on the elasticity of the skin and the tolerance to the process) for Create a space or bag under the muscles of sufficient size to accommodate the implant in the most natural way possible and thus reproduce the shape of the other breast.

Although this filler procedure lasts for a short time and is usually not painful, it presents some disadvantages: in addition to having to visit the surgeon's consultation on a regular basis (every 2 or 3 weeks) until the expander has swollen from all, you can experience stubbornness and discomfort after each filling session and difficulties in dressing in clothes that adjust to the progressive expansion of the chest.

Com que el pit canviarà contínuament de volum, es poden utilitzar petits farciments de cotó al sostenidor per compensar la diferència amb l'altra mama. És més, durant l'última fase d'expansió se sol omplir l'implant un 20% més del que és necessari, de manera que durant aquest curt període de temps la dona sol necessitar aquests farciments per al sosteniment del pit sa.

Bona hidratació

  • A causa d'aquests canvis, es recomana mantenir una bona hidratació de la pell del tòrax durant tot el procés d'expansió.
  • De fet, la pacient podrà apreciar una transformació significativa després de cada un dels farcits amb gel salí, tot i que el pit no s'assembli a com serà quan finalitzi tot el procés. És a dir, mentre dura l'expansió de l'implant provisional, el pit és una cosa així com un treball de desenvolupament.
  • Convé que la pacient sigui conscient que aquest fet per evitar desanimar-se si s'aprecia que l'implant adquireix formes poc naturals o equilibrades.
  • Si la cirurgia i el seguiment es realitzen correctament, les probabilitats que sorgeixin complicacions, com que l'expansor pugui punxar i desinflar per accident o que s'infecti l'implant, són gairebé inexistents.

La segona operació

Un cop finalitzat satisfactòriament el procés d'expansió, cal deixar passar unes setmanes perquè l'implant i la pell s'assentin, abans de substituir aquesta pròtesi per una de definitiva.

Només a partir d'aquest moment es pot fer una segona operació per reemplaçar l'expansor per un implant final i de volum fix. En comparació amb la primera, aquesta segona intervenció per col·locar l'implant definitiu resulta més ràpida -dues o tres hores de durada- i menys dolorosa. En finalitzar la segona cirurgia, que requereix anestèsia general, es col·loca un drenatge quirúrgic al costat del nou pit i un embenat al voltant del tòrax per reduir la inflamació o tumefacció.

Passades 24 hores, el cirurgià retirarà aquest embenat i la pacient podrà veure, per primer cop, el nou pit. Aquí ja apreciarà una millora en l'aparença de la mama, pel que fa a la forma i perfil aconseguits en la primera fase d'expansió.

No obstant això, encara falta una mica de temps per assolir l'aspecte definitiu del pit reconstruït. En realitat, es necessitarà unes setmanes per lliurar-se de la inflor i que l'implant se situï de forma més natural i més o menys definitiva.

En alguns casos durant aquesta segona operació, es practica alguna de les tècniques quirúrgiques disponibles perquè l'altra mama el més simètrica possible amb la de l'implant: és a dir, elevació, reducció o fins i tot augment del pit sa.

Desavantatges

Els implants amb expansors només es poden aplicar en dones amb la zona pectoral prou saludable com per permetre l'expansió. De manera específica, la majoria dels cirurgians coincideixen que els implants no són la millor solució per a les dones que han rebut radioteràpia.

La radiació redueix la circulació sanguínia i l'elasticitat de la pell i dels teixits subcutanis, de manera que la pell potser no s'expandeixi prou com per acomodar l'implant sinó que el pot oprimir o deformar. Tampoc es recomana aquest tipus d'intervenció a:

  • Casos de pobre cicatrització després de la mastectomia
  • Casos de reg sanguini insuficient cap a la pell.
  • Pacients obeses.
  • Fumadores.
  • Dones hipertenses.
  • Dones diabètiques.
  • Pacients amb problemes de cicatrització o de coagulació sanguínia.

Terminis previstos

  • Cirurgia: 1-2 hores
  • Hospitalització: 2 dies
  • Activitat diària habitual: 1 setmana
  • Esport i activitat energètica: 1 mes
  • Reconstrucció de l'arèola i el mugró: 2-4 mesos

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat