Projecte EMILIA

El projecte EMILIA és una ambiciosa iniciativa europea que té com a objectiu facilitar la inclusió dels malalts mentals en la societat, amb propostes de treball adequades i amb la possibilitat d’establir relacions socials estables. Aquests malalts han estat, massa sovint, apartats del món laboral i social, degut a la seva dificultat d’adaptació. El projecte EMILIA (Empowerment and integration of mental health serivce users through the methology of life long learning), iniciat el setembre del 2005, està finançat per la Oficina de Desenvolupament i Investigació de la Comissió Europea, i hi participen 18 institucions de 12 països de la Unió Europea, on els equips de salut mental de l’Hospital del Mar i del Centre Fòrum són els únics participants espanyols. Roser Izquierdo i Paz Flores, de l’Institut d’Atenció Psiquiàtrica i Salut Mental (IAPS), són les coordinadores del projecte a Espanya.

L’objectiu inicial de EMILIA és buscar recursos amb la finalitat que els Serveis de Salut Mental siguin més eficaços en la inclusió social dels seus usuaris, utilitzant els principis i la pràctica de la Formació Contínua. Paral·lelament a l’objectiu mencionat, el projecte EMILIA pretén: desenvolupar metodologies estandaritzades per a la formació de professionals i usuaris de salut mental; millorar la comunicació i la col·laboració entre els professionals de l’àmbit social i els professionals dels serveis de salut; generar, entre els especialistes de salut mental, una relació diferent amb els seus pacients; crear una base de dades pan-europea per a la formació continuada d’usuaris de salut mental i desenvolupar un sistema flexible d’acreditació de la formació.

El projecte EMILIA està dissenyat per ser desenvolupat en 4 anys i mig. Des de setembre de 2005 fins ara s’han completat ja diverses fases. Aquest passat estiu es va iniciar la primera fase de formació dels usuaris de serveis de salut mental. A través de EMILIA, l’Hospital del Mar i el Centre Fòrum posen en marxa els programes de formació contínua basats en enfocaments pedagògics innovadors, com són la formació proactiva i la col·laboració amb els pacients, per tal d’afavorir la integració del malalt mental – especialment pacients diagnosticats d’esquizofrènia i trastorn bipolar - en el seu entorn i contribuir, així, a la seva inserció laboral.

A continuació podeu trobar tota la informació sobre el projecte.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat