Notícies

2 d'octubre de 2020 - Informació general

Demostren la utilitat d’un nou protocol per a la retirada de la ventilació mecànica en pacients amb traqueostomia

Demostren la utilitat d’un nou protocol per a la retirada de la ventilació mecànica en pacients amb traqueostomia

Publicat al New England Journal of Medicine

Es tracta d'un estudi multicèntric que ha comptat amb la participació de l'Hospital del Mar. El nou protocol permet reduir el temps per a la retirada de la ventilació mecànica, així com l'estada a l'Hospital i les complicacions associades. El treball l'ha liderat l'Hospital Universitario de Toledo.

Rebre un flux alt d'oxigen després de la retirada de la traqueostomia és millor opció de tractament que la tècnica habitual de retirar la ventilació mecànica durant 24 hores als pacients ingressats a les unitats de cures intensives per veure'n l'evolució. Ho acaba de demostrar un estudi multicèntric, en el qual ha participat el Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar, amb el Dr. Joan Ramon Masclans, cap del Servei, i la Dra. Cristina Climent, metgessa adjunta del mateix Servei, entre els signants, i que publica el New England Journal of Medicine.

Joan_Ramon_Masclans

El Dr. Joan Ramon Masclans

El treball, que ha liderat l'Hospital Universitario de Toledo, ha analitzat l'evolució de 330 pacients traqueostomitzats, als quals se'ls va retirar la ventilació mecànica utilitzant un protocol o l'altre. Els resultats han demostrat els avantatges de la retirada i l'aplicació d'un flux alt d'oxigen. El temps fins a poder retirar la cànula de la gola és de 7 dies davant els 13 de mitjana amb l'altre protocol, la incidència de pneumònia i de traqueobronquitis és menor i l'estada a l'hospital es redueix.

El Dr. Joan Ramon Masclans ha destacat "els avantatges d'aquest protocol, que, en reduir l'estada dels pacients una vegada retirada la traqueostomia, facilita la seva recuperació, avança la possibilitat d'ingerir aliments i parlar i facilita la seva alta de l'UCI". El treball també ha comptat amb la participació de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, l'Hospital Universitario Ramón y Cajal de Madrid i l'Hospital Universitario de Ciudad Real.

 

Article de referència

Hernández Martínez G, Rodriguez ML, Vaquero MC, Ortiz R, Masclans JR, Roca O, Colinas L, de Pablo R, Espinosa MD, Garcia-de-Acilu M, Climent C, Cuena-Boy R. High-Flow Oxygen with Capping or Suctioning for Tracheostomy Decannulation. N Engl J Med. 2020 Sep 10;383(11):1009-1017. doi: 10.1056/NEJMoa2010834. PMID: 32905673.

 

 

Compromís social

  • Compromís social
  • Top 20
  • HPH Catalunya - Xarxa d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat