24 de novembre de 2020 - Informació general
Es tracta d'una beca atorgada per la Fundación Española de Psiquiatría y Salud Mental, la Sociedad Española de Psiquiatría i la Sociedad Española de Psiquiatría Biológica, amb la col·laboració de la Fundación Johson & Johson. Servirà per potenciar el projecte, que té com a objectiu incrementar la resiliència i el benestar dels professionals del Parc de Salut Mar, i arribar a més persones.
La segona onada de la COVID-19 ha posat de manifest la necessitat de reforçar el suport emocional als professionals sanitaris, un col·lectiu que va patir fortament la situació d'estrès provocada per l'onada de començaments d'any. Per donar eines de gestió a aquest col·lectiu, els impulsors del projecte One2One han rebut una beca atorgada per la Fundación Española de Psiquiatría y Salud Mental, la Sociedad Española de Psiquiatría i la Sociedad Española de Psiquiatría Biológica, amb la col·laboració de la Fundación Johnson & Johnson.
Aquesta quantitat servirà per avaluar i optimitzar les diferents eines i formes de difusió que conformen el projecte. Així, s'establiran mecanismes d'autoavaluació i es reforçarà la campanya de difusió del projecte entre els professionals que se'n poden beneficiar, fins a 6.000 persones del Parc de Salut Mar. A la vegada, es reforçarà i adaptarà la plataforma Ifightdepression per al maneig de casos d'estrès, ansietat i insomni i es crearà una plataforma de formació continuada en tècniques autoaplicades de maneig emocional i de l'estrès.
També es crearà una nova plataforma per a la implementació de la teràpia grupal en línia per a professionals en àrees COVID, una iniciativa ja assajada de forma satisfactòria durant la primera onada amb les eines disponibles en aquell moment. Per últim, s'ampliaran les intervencions per a trauma i estrès en professionals en situacions de gran emergència, després de constatar que la formació en aquest camp entre els sanitaris no és suficient.
El projecte One2One va atendre 943 persones durant la primera onada i des de la seva posada en marxa, a finals del passat mes de març. Dos de cada 3 eren dones, amb una edat mitjana de 40 anys. Pràcticament la meitat dels professionals que hi van passar eren infermeres i 1 de cada 5 metges o metgesses. El 9,7% personal auxiliar, el 6,5% personal de manteniment o seguretat i el 4,8%, personal administratiu.
Durant la primera onada, la iniciativa va oferir un ampli ventall d'opcions per acostar-s'hi. Un equip de psiquiatre i psicòleg en torns presencials de 12 hores cada dia al qual es podia recórrer sense necessitat de cita prèvia. L'espai Vive, una cafeteria reconvertida en zona de recuperació i entreteniment i la possibilitat de disposar d'una habitació d'hotel, sense cost, en els casos de no poder retornar al domicili. A la vegada, els professionals disposen d'un servei d'intervencions en línia i telefòniques, a través del qual (adreçant-se al correu 121mar@psmar.cat) es pot accedir a diferents possibilitats terapèutiques. També un canal de vídeo (https://www.youtube.com/watch?v=s3Zwyqvpuz0&list=PL_KGobGHPhUygzMaDFB48DIXPI
zCQgWqx) amb continguts centrats a l'entrenament sobre tècniques bàsiques de maneig de l'estrès i dels records traumàtics i intervencions terapèutiques en grup en línia.
Parc Salut Mar
Passeig Marítim 25-29 Barcelona 08003
Vegeu la situació a Google Maps
Tel: 93 248 30 00 · Fax: 93 248 32 54
Sol·licitud d'informació
© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat