20 de gener de 2021 - Informació general
El Dr. Toni Celià-Terrassa lidera una revisió sobre aquesta temàtica, publicada al Journal of Clinical Investigation. El text analitza la informació disponible sobre la relació dels interferons i la immunoteràpia.
La revista Journal of Clinical Investigation ha publicat una revisió signada per Michelle von Locquenghien, Catalina Rozalén i Toni Celià-Terrassa, tots ells membres del Cancer Stem Cells & Metastasis Dynamics Lab de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), en el qual s'analitza el coneixement disponible sobre el paper dels interferons, unes citocines (proteïnes) implicades en la regulació de la funció de les cèl·lules del sistema immunitari, en els mecanismes que permeten a les cèl·lules tumorals desenvolupar resistència als tractaments.
D’esquerra a dreta, Catalina Rozalén, Michelle von Locquenghien i Toni Celià-Terrassa
Els autors expliquen com la relació entre les cèl·lules tumorals i el sistema immunitari evoluciona durant la progressió del càncer, fent que aquestes cèl·lules adquireixin sistemes per escapar dels seus atacs. Apunten que els principals mecanismes per aconseguir-ho estan relacionats amb la senyalització de l'interferó. En aquest sentit, destaquen les noves evidències que donen suport a la immunoedició mediada per immunoteràpia i com els interferons poden influir en una resposta o resistència al tractament. Tot plegat fa que els autors avalin el seu potencial com a estratègia terapèutica en càncer.
Interferons in cancer immunoediting: sculpting metastasis and immunotherapy response. Michelle von Locquenghien, Catalina Rozalén, Toni Celià-Terrassa. J Clin Invest. 2021;131(1):e143296. https://doi.org/10.1172/JCI143296.
Parc Salut Mar
Passeig Marítim 25-29 Barcelona 08003
Vegeu la situació a Google Maps
Tel: 93 248 30 00 · Fax: 93 248 32 54
Sol·licitud d'informació
© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat