Notícies

27 de setembre de 2022 - Informació general

La reunió anual de la Sociedad Española de Epidemiología reconeix el treball de tres residents de Medicina Preventiva i Salut Pública de l’Hospital del Mar

La reunió anual de la Sociedad Española de Epidemiología reconeix el treball de tres residents de Medicina Preventiva i Salut Pública de l’Hospital del Mar

Paula Santiá, Guillem Bosch i David Abbad, residents de la Unitat Docent PSMAR-UPF-ASPB han rebut premis a la XL reunió anual de la Sociedad Española de Epidemiología.

Tres treballs presentats per residents de Medicina Preventiva i Salut Pública que es formen a l'Hospital del Mar han estat premiats per la Sociedad Española de Epidemiología y l'Associaçao Portugues de Epidemiologia, que han celebrat de forma conjunta la seva reunió anual a Sant Sebastià entre el 30 d'agost i el 2 de setembre. Els guanyadors han estat Paula Santiá, David Abbad i Guillem Bosch.

En el cas de la Dra. Santiá, va rebre el premi a les deu millors comunicacions presentades per personal investigador jove pel seu treball, Mental health care in the post-partum period: differences between Danish-born, migrants and descendants, realitzat en col·laboració amb el Research Centre for Migration, Ethnicity and Health (MESU) de la Universitat de Copenhague. El treball inclou més de 47.000 dones i mostra com a igual necessitat, les dones migrades i filles d'immigrants tenen menys accés als serveis de salut mental, durant el postpart, que les dones nascudes a Dinamarca de mare o pare d'aquesta nacionalitat. També va identificar diferències en l'ús d'aquests serveis entre dones migrades, segons si eren refugiades, la durada de la seva residència a Dinamarca abans del part, l'estat migratori del pare del nadó i el país d'origen de la dona.

Paula_Santiá

Paula Santiá

En el cas de David Abbad Gómez, va rebre el VI Premi a les deu millors comunicacions presentades per persones que assistien per primera vegada a la reunió anual de la SEE. El seu treball, Impacto de la multimorbilidad en la adherencia a las recomendaciones de seguimiento en largas supervivientes de cáncer de mama, realitzat al Servei d'Epidemiologia i Avaluació del Parc de Salut Mar, inclou més de 2.000 dones que han sobreviscut 5 anys o més al diagnòstic d'un càncer de mama, pertanyents a la cohort de dades de la vida real SURBCAN. L'estudi mostra com l'adherència a les recomanacions de seguiment del càncer primari pot estar influenciada no només per l'edat i el temps de supervivència, sinó també pel perfil de multimorbiditat. Les dades del treball permeten identificar grups de dones menys adherents, per les quals pot ser beneficiós reforçar el seguiment tant des d'atenció primària com especialitzada. 

David_Abbad_Guillem_Bosch

David Abbad Gómez i Guillem Bosch

Guillem Bosch va resultar guanyador del premi al millor Treball de Final de Màster amb el treball Impact of the COVID-19 pandemic on breast cancer screening indicators in a Spanish population-based program, també portat a terme amb investigadors del Servei d'Epidemiologia i Avaluació del Parc de Salut Mar. Aquest estudi demostra l'impacte de la pandèmia en el programa de cribratge poblacional de càncer de mama a l'Àrea Integral de Salut Litoral Mar de Barcelona, amb una disminució important de la participació i altres indicadors, però sense canvis en la taxa de diagnòstics de càncer dintre del programa.

Compromís social

  • Compromís social
  • Top 20
  • HPH Catalunya - Xarxa d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat