Notícies

23 de gener de 2023 - Informació general

Formació en teràpies de neuromodulació per a cefalees i dolor craniofacial a l’Hospital del Mar

Formació en teràpies de neuromodulació per a cefalees i dolor craniofacial a l’Hospital del Mar

El passat 20 de gener es va celebrar la primera edició de la jornada d'actualització en teràpies de neuromodulacio per a cefalees i dolor craniofacial, dirigida a personal sanitari amb interès en aquest camp. Hi van assistir més d'un centenar de persones.

Quines alternatives hi ha per a l'abordatge de les cefalees i el dolor craniofacial? Quins són els circuits per a derivar els pacients i evitar-los un pelegrinatge per diversos especialistes? Aquests temes i altres van centrar la  primera edició de la Jornada d'actualització en teràpies de neuromodulació per a cefalees i dolor craniofacial, celebrada el passat 20 de gener a la Sala Josep Marull de l'Hospital del Mar.

Jornada_cefalees

La temàtica va despertar un ampli interès, com demostren les xifres d'inscripcions, amb 115 persones inscrites seguint la jornada de forma presencial o en línia. Les ponències incloïen les darreres novetats en diagnòstic, maneig i tractament de patologies com la neuràlgia del trigèmin o la cefalea en agrupaments. També s'hi va analitzar la possibilitat de creació d'un model col·laboratiu d'ajuda a l'assistència i el maneig del pacient entre l'atenció primària, l'hospital comarcal i la unitat de cefalees.

Com apunten les directores de la jornada, la Dra. Gloria Villalba, coordinadora del Servei de Neurocirurgia de l'Hospital del Mar, i la Dra. Elisa Cuadrado, coordinadora de la Unitat de Cefalees del centre, "aquesta jornada serveix per donar orientació i suport a molts professionals sanitaris que avaluen i segueixen a pacients amb aquestes patologies".

Compromís social

  • Compromís social
  • Top 20
  • HPH Catalunya - Xarxa d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat