1 de març de 2024 - Informació general
Es tracta d'un estudi conjunt entre els serveis d'Oncologia Radioteràpica i el de Medicina Nuclear de l'Hospital del Mar. Ha rebut el primer premi de pòsters a l'excel·lència a la pràctica clínica a la reunió del Proyecto Multidisciplinar Andrógeno, celebrada a Madrid els dies 22 i 23 de febrer.
L'estudi 'Utilidad clínica e impacto en el manejo terapéutico del PET 18F-PSMA DCFPyL en pacientes con cáncer de próstata en recaída bioquímica tras un tratamiento primario con intención radical', presentat pel Dr. Francesco Amorelli, metge resident del Servei d'Oncologia Radioteràpica, ha rebut el primer premi de pòsters a l'excel·lència clínica a la reunió del Proyecto Multidisciplinar Andrógeno de la Sociedad Española de Oncología Radioterápica. El treball ha estat coordinat pel Dr. Pedro Plaza, cap del Servei de Medicina Nuclear, integrat a la xarxa dibi de diagnòstic biomèdic i per la imatge, i la Dra. Palmira Foro, cap de secció de Radioteràpia Externa del Servei d'Oncologia Radioteràpica.
El Dr. Amorelli a l’acte de recollida del premi
El Dr. Amorelli i la Dra. Foro durant la reunió
Imatge on es pot veure la planificació (prevista) RTE, el PET/TC 18F-DCFPyL i la planificació RTE post-PET
Els resultats validen que l'estudi amb PET-PSMA en aquest tipus de pacient proporciona més capacitat diagnòstica en comparació amb altres proves, condicionant d'aquesta manera canvis a l'abordatge terapèutic. En concret, en el 84% dels pacients amb resultats positius que es van analitzar (en total es van estudiar 85 casos), es van produir modificacions de tractament.
Parc Salut Mar
Passeig Marítim 25-29 Barcelona 08003
Vegeu la situació a Google Maps
Tel: 93 248 30 00 · Fax: 93 248 32 54
Sol·licitud d'informació
© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat