Notícies

18 de setembre de 2024 - Informació general

Constitució del Consell de Formació i Empresa de l'Institut Hospital del Mar FP sanitària com a Centre de Formació professional integrada

Constitució del Consell de Formació i Empresa de l'Institut Hospital del Mar FP sanitària com a Centre de Formació professional integrada

El 10 de setembre es va constituir el Consell de Formació i Empresa de l'Institut Hospital del Mar FP Sanitària, fent un nou pas endavant cap a la consolidació com a centre referent en la formació professional sanitària. Amb aquesta fita, s'ha aprovat també el projecte funcional, que permetrà adequar l'oferta formativa a les necessitats reals del mercat laboral i enfortir la col·laboració amb les empreses i entitats del sector salut. 

El Consell de Formació i Empresa, com a òrgan col·legiat de participació, col·laboració i suport als sectors productius, serà una eina clau per impulsar la qualitat de la formació professional i promoure la participació activa de les empreses en la formació dual. Aquest nou òrgan treballarà per ajustar les qualificacions i l'oferta educativa a la demanda actual i futura del sector, fomentant l'equitat formativa i la inserció laboral, especialment per a col·lectius en situació de vulnerabilitat. 

Consell_FP

La Comissió permanent del Consell de Formació i Empresa està format per diversos representats agrupats en blocs. Per part de l'Administració, el Dr. Marc Soler, director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, el Sr. Jaume Raventós, gerent de l'Hospital del Mar de Barcelona,la Sra. Mercè Massa, gerent del Consorci d'Educació de Barcelona, i la Sra. Montse Blanes, directora de l'Institut Hospital del Mar FP Sanitària qui presideix el Consell. 

En el bloc corresponent a agents socials i representant a Foment s'ha nomenat la Sra. Elena de la Campa, directora de l'àrea de professionals i relacions laborals de La Unió, el Sr. Isidre Rodríguez, responsable àrea empresa i formació d'ACES representant a PIMEC, per UGT, el Sr. Pedro Burillo, Secretari general d'UGT al PSMAR i per CCOO el Sr. Esteve Bosch, responsable de formació de la federació de Sanitat. 

I finalment, representant l'Institut del Mar FP Sanitària la Sra. Maria Lorente, Cap d'estudis, la Sra. Maria José Jiménez, Secretària acadèmica, la Sra. Cristina Corzo, Administradora i la Sra. Sònia Aliaga, representant del professorat. 

Aviat, aquest Consell acabarà d'estar complet amb la participació d'altres persones relacionades directament amb el sector sanitari i amb les quals quedarà definit el Ple d'aquest nou organisme. 


 
Funcions de la Comissió permanent del Consell de Formació i Empresa 

  • Establir les directrius i aprovar el projecte funcional del centre. 
  • Aprovar el pressupost i fer el seguiment de les activitats. 
  • Garantir la qualitat dels serveis formatius i la seva adaptació a les necessitats del mercat laboral. 

 

El Ple del Consell podrà emetre informes i propostes (no vinculants) amb relació a: 

  • La qualitat i l'ajustament de l'oferta de serveis del centre. 
  • Els nous requisits de qualificacions. 
  • La planificació, l'organització, el desenvolupament i el seguiment de la formació professional dual i l'acompanyament a l'aprenentatge que té lloc en el centre. 
  • L'actualització del professorat i personal formador i expert i les estades en empreses i entitats. 
  • Les col·laboracions amb empreses i entitats per, amb una finalitat formativa, millorar la disponibilitat d'equipaments tècnics, de materials, d'infraestructures i de tecnologies de darrera generació. 
  • L'equitat formativa i la inserció laboral en matèria de formació professional, pel que fa a la lluita contra les desigualtats, especialment de gènere, classe, diversitat funcional i procedència. 
  • La demanda laboral, actual i futura, dels sectors corresponents, per orientar-hi estratègicament la formació professional sense biaixos de gènere. 

 

Un pas decisiu per enfortir col·laboracions i aliances 

Aquest Consell de Formació i Empresa facilitarà la coordinació amb altres òrgans i àmbits de participació sectorial o local, afavorint la integració del sector en el sistema formatiu. Aquesta col·laboració proporcionarà noves oportunitats al centre i al seu alumnat, millorant de facto la formació dels futurs i futures professionals del sector i donant suport als professionals que ja s'hi han incorporat, potenciant la formació al llarg de la vida, el reconeixement de les competències professionals, la requalificació i la carrera professional, garantint una formació de qualitat i ajustada a la realitat. 

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat