Notícies

24 d'octubre de 2024 - Informació general

Un treball del Servei d’Epidemiologia i Avaluació rep el premi a la millor comunicació en seguretat del pacient al congrés de la Sociedad Española de Calidad Asistencial

Un treball del Servei d’Epidemiologia i Avaluació rep el premi a la millor comunicació en seguretat del pacient al congrés de la Sociedad Española de Calidad Asistencial

En el mateix congrés, un segon treball del mateix servei ha estat seleccionat per a la taula de les millors comunicacions en seguretat del pacient.

Un treball portat a terme pel Servei d'Epidemiologia i Avaluació, en el marc del Programa de Qualitat, ha guanyat el premi a la millor comunicació en seguretat del pacient al congrés de la Sociedad Española de Calidad Asistencial, celebrat a Las Palmas de Gran Canaria del 16 al 18 d'octubre. L'estudi 'Asociación de la incidiencia de delirio intrahospitalario con la mortalidad en el entorno hospitalario', encapçalat pel Dr. Carlos López-Muley, resident de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Unitat Docent HMar-UPF-ASPB, i la Dra. Mercè Comas, del Servei d'Epidemiologia i Avaluació, ha avaluat la incidència d'aquesta patologia en pacients ingressats a l'Hospital del Mar i la seva relació amb la mortalitat.

Congres_SECA

La Dra. Mercè Comas durant el congrés

Els resultats de l'estudi mostren que els pacients amb deliri tenen més del doble de risc de morir que pacients de les mateixes característiques d'edat i comorbiditats, però que no presenten deliri. També s'ha observat que aquest efecte és més gran en homes, pacients més joves i menys complexes. Aquests resultats evidencien la necessitat d'un abordatge integral del deliri, una entitat infraregistrada, l'impacte de la qual ha estat poc avaluat, per a prevenir, detectar i mitigar l'impacte del deliri.

Congres_SECA

Lliurament del premi

La Dra. Laia Domingo, del Servei d'Epidemiologia i Avaluació, va presentar un segon treball a la taula de millors comunicacions. En ell s'analitza el risc de complicacions i mortalitat en pacients hospitalitzats segons el tipus d'anticoagulant oral, en concret l'evolució de l'ús d'anticoagulants orals d'acció directa (ACOD) i antagonistes de la vitamina K a l'Hospital del Mar, i l'estudi de l'associació entre el seu ús i les complicacions hemorràgiques i la mortalitat intrahospitalària. L'estudi, fet en col·laboració amb els serveis de Farmàcia i d'Hematologia, ha posat de manifest que l'ús d'ACOD millora la seguretat, en termes de reducció de complicacions hemorràgiques, especialment en pacients de perfil quirúrgic. La formació relacionada amb la seguretat de la medicació anticoagulant continua sent imprescindible, així com les alertes per a la detecció dels problemes relacionats amb la medicació, útils per a prevenir efectes no desitjats.

Compromís social

  • Compromís social
  • Top 20
  • HPH Catalunya - Xarxa d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat