Notícies

12 de març de 2009 - Informació general

Els símptomes obsessius en la infància multipliquen les probabilitats de patir trastorn obsessiu compulsiu a l’edat adulta

Els símptomes obsessius en la infància multipliquen les probabilitats de patir trastorn obsessiu compulsiu a l’edat adulta

Miguel Angel Fullana ha explicat al Diari de Sabadell que la recerca s'ha fet a partir de les dades de l'anomenat "estudi Dunedin"

Un equip de recerca liderat per Miguel Angel Fullana, psicòleg de l'IAPS i investigador del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB i del King's College Institute of Psychiatry de Londres, ha portat a terme el primer estudi que relaciona els símptomes obsessius i els rituals compulsius en la infància amb el risc de patir un trastorn obsessiu compulsiu en edat adulta.

Una de les principals conclusions de la investigació és que tenir obsessions i rituals compulsius reiterats en la infància augmenta notablement aquest risc.

La investigació s'ha fet a partir de les dades de l'anomenat "estudi Dunedin" que ja fa 36 anys que es va portar a terme amb la població de Dunedin, a Nova Zelanda. Ha estat l'únic lloc en el món on s'ha fet un seguiment de diverses variables psicològiques a llarg plaç, des del naixement fins a l'edat adulta, sobre una mostra de 1000 persones. En concret, un 8% dels nens i nenes de la mostra que tenien símptomes obsessius o compulsius reiterats als 11 anys, tenien sis vegades més probabilitats que la resta de patir el trastorn obsessiu compulsiu quan eren adults. 

Aquest trastorn obsessiu compulsiu està generalment condicionat per antecedents familiars amb la malaltia, i el seu tractament té un component psicològic, basat en tècniques d'exposició i de prevenció de resposta, i una part de teràpia farmacològica basada en l'administració d'antidepressius.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
  • Top 20
  • HPH Catalunya - Xarxa d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat