21 d'octubre de 2011 - Notes de Premsa
El Dr. Gerard Conesa, cap del servei de Neurocirurgia, expert en l'ús d'eines de medicina computacional, lidera l'àrea de Neurocirurgia
La incorporació de les noves tecnologies informàtiques en el món quirúrgic ha suposat un important salt, tan qualitatiu com quantitatiu, en els processos diagnòstics i terapèutics. És el que s'ha anomenat medicina computacional, que irromp amb força oferint una medicina més transparent, personalitzada i eficaç.
La velocitat en l'aparició i aplicació d'aquestes noves tecnologies fa necessari un fòrum on l'especialista pugui aprendre a incorporar‐la en la seva pràctica diària, així com la creació d'organismes que fomentin el desenvolupament de les tecnologies dins la pràctica mèdica. Amb aquesta finalitat va nèixer el Mediterranean Institute of Computer Assisted Radiology and Surgery (MICARS), organització depenent de la Fundació CARS Internacional (Computer Assisted Radiology and Surgery) i que els propers dies 21 i 22 d'octubre organitzarà a Barcelona les primeres jornades, iniciant així la seva trajectòria. Entre els especialistes del comitè organitzador, i liderant l'àrea de Neurocirurgia d'aquesta jornada, hi figura el Dr. Gerard Conesa, cap de servei de Neurocirurgia de l'Hospital del Mar i expert en l'ús d'aquestes eines de medicina computacional.
Presentació del Quiròfan Digital
Un dels elements estrella d'aquesta trobada serà la presentació del Quiròfan Digital, que serà mostrat durant la primera jornada mitjançant una showroom i comptarà amb la presència de professors estrangers convidats que oferiran una àmplia visió d’alguns dels avantatges que aquest tipus de quiròfans poden aportar. Amb els quiròfans digitals els actuals quiròfans entren en una nova dimensió: la del superquiròfan integrat.
Els quiròfans digitals ofereixen al pacient una actuació molt més precisa que els quiròfans convencionals. Permeten no només integrar tots els aparells amb una única coordinació informàtica, sinó que ofereixen al cirurgià una valuosa informació tant en el procés de planificació prèvia, com amb la possibilitat de guiar‐se durant la cirurgia, així com contrastar els seus resultats amb el d'altres pacients amb problemes semblants. La necessitat de comprendre el que significa un quiròfan digital i els avantatges que suposen per al pacient, fan que aquest curs sigui necessari, no només per als cirurgians sinó també per als gestors sanitaris responsables de la implementació de tecnologia hospitalària.
Més informació
www.micars.org
www.ticsalut.cat
Parc Salut Mar
Passeig Marítim 25-29 Barcelona 08003
Vegeu la situació a Google Maps
Tel: 93 248 30 00 · Fax: 93 248 32 54
Sol·licitud d'informació
© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat