7 de juliol de 2016 - Notes de Premsa
En la implantació d'aquest projecte, amb un durada de tres anys, participen cinc institucions catalanes i compta amb una inversió superior als 8 milions d’euros
L'objectiu de la Plataforma, basada en la tecnologia de Roche, és aconseguir tractaments personalitzats que tenen com a base l'ús de la tecnologia genòmica d'última generació a través del treball conjunt de les institucions que formen part de la mateixa.
Roche Diagnostics ha presentat avui en el Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari el projecte 'Plataforma de Medecina Personalitzada NNGS (Next-Next Generation Sequencing)', de la que formen part l'Hospital del Mar i l’IMIM, el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), l'Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH), l'Institut d'Investigació Biomèdica Bellvitge (IDIBELL-ICO) i l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa.
Beatriz Bellosillo, cap de Biologia Molecular, i Joan Albanell, cap de servei d'Oncologia Mèdica i director de Recerca en Càncer, lideraran el projecte a l'Hospital del Mar i l’IMIM.
L'objectiu principal del projecte pel qual s'ha creat la Plataforma és desenvolupar una metodologia de diagnòstic d'alt rendiment basada en la seqüenciació massiva de sistemes genòmics d'alta variabilitat, com virus, bactèries o cèl·lules tumorals. En aquesta mateixa línia, es provarà la seva aplicabilitat assistencial orientada a promoure la medicina personalitzada: diagnòstic i tractament correctes en el moment i en la dosi adequada i per al client apropiat.
Aquest projecte, que tindrà una durada de tres anys amb una inversió que supera els 8 milions d'euros, compta amb el suport financer del Centre per al desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) . A més, té per objecte pilotar un equip d'alta tecnologia pioner en el món denominat SMRT-NNGS que, un cop validat al VHIR, passarà a incorporar-se l'any 2017 a l'Hospital del Mar i l’IMIM, al VHIO, a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i a l'IDIBELL.
Aplicacions de la tecnologia Next-Next Generation Sequencing (NNGS)
La nova plataforma utilitza la tecnologia SMRT (Single Molecule Real Time Sequencing), que actualment fa possible seqüenciar fins a 8 genomes humans en un únic anàlisi. A part d'estalviar temps, permetrà veure repeticions del genoma, ampliant el camp a estudis molt potents en aquest àmbit.
El projecte es dividirà en dos grans àrees: el desenvolupament d'aplicacions NNGS per al diagnòstic de malalties infeccioses (virus/bactèries), en col·laboració amb el VHIR-HUVH i l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, i el desenvolupament d'aplicacions NNGS per al diagnòstic en Oncologia, en col·laboració amb l’IDIBELL en càncer hereditari i amb el VHIO i l'Hospital del Mar i l’IMIM en càncer no hereditari.
Antecedents de l'ús de tecnologia genòmica a l'Hospital del Mar i l’IMIM
L'any 2010, l'Hospital Mar, el Centre de Regulació Genòmica i Roche Diagnostics van assolir un acord per a investigar, per mitjà de la tecnologia de seqüenciació genètica, noves dianes terapèutiques i biomarcadors sensibles a la quimioteràpia en càncer de mama triple negatiu amb l'objectiu de desenvolupar tractaments específics i avançar en la medicina personalitzada en el tractament d’aquest tipus de càncer.
Per altra part, l'Hospital del Mar també disposa de plataformes d’ultraseqüenciació amb tecnologia Beaming per a la detecció de mutacions de l'ADN en plasma (biòpsies líquides) que permeten seguir de prop l'evolució molecular de les neoplàsies colorectals durant el tractament i dissenyar les teràpies segons el resultat de cada pacient individual.
Parc Salut Mar
Passeig Marítim 25-29 Barcelona 08003
Vegeu la situació a Google Maps
Tel: 93 248 30 00 · Fax: 93 248 32 54
Sol·licitud d'informació
© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat