Notícies

9 d'abril de 2019 - Informació general

L'impacte científic i social de La Marató de TV3 s'analitza en una masterclass al Campus Universitari Mar

L'impacte científic i social de La Marató de TV3 s'analitza en una masterclass al Campus Universitari Mar

Avui el Campus Universitari Mar ha acollit una masterclass sobre La Marató de TV3 dirigida als i les estudiants, que té com a objectiu analitzar i posar en valor les claus de l'èxit d'aquest projecte solidari. L'acte ha estat coorganitzat pel Parc de Salut Mar (PSMAR) i la Marató de TV3 i s'ha adreçat a tots els dispositius docents del PSMAR.  

La jornada ha estat conduïda per Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que ha destacat que "La Marató és l'exemple d'allò que defineix el periodisme ben fet: un treball en equip i molta complicitat per un objectiu comú". Joan Ramon Masclans, director de Docència del Parc de Salut Mar, ha donat la benvinguda als assistents i ha volgut centrar l'atenció en el pacient, "que és la clau de per què som aquí".

Masterclass_La_Marató

La sessió ha continuat amb la ponència del director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé, que ha explicat els eixos del projecte. "El temps és importantíssim per arribar als malalts", ha emfatitzat. Ha fet un repàs a la història de La Marató, que, durant 27 anys, ha finançat 829 projectes de recerca que han aportat avenços clau en la qualitat i l'esperança de vida de les persones, amb el treball imparable de 7.500 científics. "Tres milions de ciutadans participen cada any amb emoció, esforç, confiança i solidaritat", ha subratllat.

Masterclass_La_Marató

A continuació, Joan Comella, director del Vall d'Hebron Institut de Recerca i membre de la Comissió Assessora Científica de la Fundació, ha parlat de la transparència i del rigor en el procés de selecció i del seguiment dels projectes finançats amb els fons recaptats. "Els investigadors mai podrem agrair prou la tasca de La Marató", ha afirmat.  

Posteriorment, dues doctores de l'Hospital del Mar i, a la vegada, investigadores de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) que han dut a terme recerques amb l'impuls de La Marató, han explicat què representa per als científics treballar gràcies a la solidaritat ciutadana. Són Beatriz Bellosillo, cap del Laboratori de Biologia Molecular de l'Hospital del Mar, i Marta Crespo, nefròloga de l'Hospital del Mar. Respectivament, han explicat els seus projectes de recerca sobre càncer de pulmó i trasplantaments renals.  

Masterclass_La_Marató

Enric Gummà, pacient trasplantat de ronyó que ha participat en el projecte de recerca experimental de la Dra. Crespo, ha parlat sobre la seva experiència personal. Finalment, Màrius Serra, periodista, escriptor i ambaixador de La Marató, ha tancat la jornada amb una reflexió sobre què el mou a participar en aquest projecte solidari únic. Ha volgut destacar que "és un projecte d'èxit perquè ens interpel·la a tots" i ha conclòs afirmant que "la informació és la millor manera de vèncer la por".  

En aquesta masterclass, hi han participat, per primera vegada, alumnes de tots els dispositius docents del PSMAR, la Facultat de Medicina de la UAB, que imparteix els estudis de Medicina i de Fisioteràpia, la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF, que imparteix els graus en Enginyeria Biomèdica, Biologia Humana i Medicina (aquest darrer conjuntament amb la UAB), l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMar), adscrita a la UPF, amb el grau d'Infermeria, i l'Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària. 

La Fundació La Marató de TV3 organitza masterclass a les universitats des del 2017 per acostar els alumnes als diferents vessants, social, científic, econòmic i comunicatiu, de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.  

Compromís social

  • Compromís social
  • Top 20
  • HPH Catalunya - Xarxa d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat