22 de novembre de 2019 - Informació general
La Dra. Olga Vázquez, cap del Servei de Geriatria, el Dr. Ramon Pujol, cap del Servei de Dermatologia, la Dra. Marta Crespo, cap de la secció de Trasplantament Renal del Servei de Nefrologia, el Dr. Jorge Armentia, metge adjunt del Servei d'Oftalmologia, i el Dr. Antoni Martínez Roig, consultor sènior de malalties infeccioses del Servei de Pediatria, van ser homenatjats ahir. En aquesta edició, els premis han reconegut la tasca de 56 metges i metgesses i equips assistencials de les comarques de Barcelona. El lliurament dels premis coincideix enguany amb la celebració del 125è aniversari de la fundació del COMB.
El Col·legi de Metges de Barcelona va lliurar aquest 21 de novembre al Museu Marítim de Barcelona, la XVI edició dels Premis a l'Excel·lència del COMB, amb els quals es vol reconèixer metges, metgesses i equips assistencials que han destacat per una trajectòria exemplar i per representar els valors del professionalisme. Aquest any, entre els 56 guardonats hi ha 5 professionals de l'Hospital del Mar, la Dra. Olga Vázquez, el Dr. Ramon Pujol, la Dra. Marta Crespo, el Dr. Jorge Armentia i el Dr. Antoni Martínez Roig.
Aquests premis s'atorguen des de l'any 2004 i reconeixen la tasca de professionals dels àmbits de la medicina hospitalària, l'atenció primària, la salut pública i mental, l'atenció sociosanitària, la recerca biomèdica, l'educació mèdica i les humanitats mèdiques. Els premiats, seleccionats per un jurat constituït per metges i metgesses de reconegut prestigi, han destacat pel seu recorregut professional, l'honestedat, el compromís, l'altruisme i la integritat.
Foto de família de tots els premiats, amb el Molt Honorable President de la Generalitat, Joaquim Torra, i el president del COMB, Jaume Padrós
És l'actual cap del Servei de Geriatria de l'Hospital del Mar. Llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona, és Doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en geriatria. També és professora associada a la Universitat Pompeu Fabra. Tota la seva trajectòria professional, tant l'assistencial com la docent, ha estat vinculada al Parc de Salut Mar.
Va fer la seva residència a l'Hospital del Mar i, en acabar, va guanyar la beca Resident IMAS 2000, incorporant-se com a metgessa becària a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). L'any 2001 passa a ser metgessa adjunta del Servei de Geriatria, i el 2005, coordinadora mèdica, coincidint amb la inauguració del Centre Fòrum, que va fer replantejar l'atenció sociosanitària i la progressiva transformació d'aquest recurs assistencial per convertir-lo en un entorn referent i de qualitat per a l'atenció dels pacients fràgils amb necessitats complexes de salut i socials. El 2017 va assumir el càrrec de cap del Servei de Geriatria.
La Dra. Vázquez apunta que "assistim a un nou temps a la medicina, en el qual la visió col·laborativa multidisciplinària, entre diferents professionals, però també entre diferents especialitats mèdiques, sense oblidar la persona malalta, és més que necessària, és ja imprescindible".
El Dr. Ramon Pujol durant l’acte de lliurament dels Premis a l’Excel·lència Professional
Actual cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital del Mar. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és Doctor per la UAB i especialista en Dermatologia Medico-Quirúrgica i Venereologia. També és professor titular de Dermatologia de la mateixa universitat.
Va realitzar la seva residència a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, on va ser facultatiu adjunt del Servei de Dermatologia, per a, posteriorment, incorporar-se com a cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital del Mar, on ha organitzat i consolidat l'estructura assistencial, de recerca i docent del servei. Coordinador del Grup de recerca sobre malalties inflamatòries i neoplàsiques cutànies de l'IMIM, ha estat membre del Board of Directors de l'Acadèmia Europea de Dermatologia (EADV), del comitè executiu de la Sociedad Española de Dermatología (AEDV) i president de la Societat Catalana de Dermatologia i de la secció catalana de l'AEDV. També és membre del Board de l'International Society of Cutaneous Lymphomas i de l'European Dermatology Forum (EDF). Les seves línies de recerca se centren fonamentalment en el camp de l'hemato-oncologia cutània (limfomes cutanis i càncer cutani no-melanoma) i en processos inflamatoris cutanis (tropisme limfoide cutani).
La Dra. Marta Crespo durant l'acte de lliurament dels Premis a l'Excel·lència Professional
En aquests moments, ocupa el càrrec de cap de secció de Trasplantament Renal al Servei de Nefrologia. Llicenciada en Medicina per la Universitat de Valladolid, es va formar com a nefròloga al Servei de Nefrologia de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, i va completar la seva formació en trasplantament com a investigadora júnior al Massachussets General Hospital de Boston, als Estats Units. Allà va iniciar la seva tasca investigadora en els mecanismes humorals del trasplantament. Va presentar la seva tesi doctoral sobre el rebuig agut humoral en trasplantament renal a la Universitat de Barcelona el 2002, línia de treball que ha ampliat cap a la recerca del rebuig crònic.
L'any 2006 s'incorpora a l'Hospital del Mar, on ha desenvolupat una fructífera línia de recerca en mecanismes del rebuig, amb projectes competitius del FIS-ISCIII i La Marató de TV3, des del 2010 fins a l'actualitat. El 2016 assumeix el càrrec de cap de secció de Trasplantament Renal. Combina la tasca assistencial amb la recerca, liderant diversos estudis, uni i multicèntrics, sobre la immunologia del trasplantament amb un destacat equip assistencial i investigador, i realitzant estades a centres internacionals, a la Universitat de Leiden i a la Universitat de Califòrnia-Los Ángeles.
També és membre de les juntes directives de la Sociedad Española de Nefrología i de la Sociedad Española de Trasplante, i membre del Board del Grup Europeu de Trasplantament de l'European Dialysis and Trasplant Association, des del qual participa en projectes europeus en trasplantament renal.
Amb més de 200 comunicacions a reunions científiques i de 70 articles a revistes científiques, ha estat ponent convidada a més de 100 cursos o congressos mèdics. A més, interessada en la comunicació social i el món audiovisual, és co-fundadora de El Largo Viaje producciones audiovisuales, productora des de la qual desenvolupa projectes de difusió sobre la malaltia renal i el trasplantament, entre altres.
La Dra. Olga Vázquez, el Dr. Jorge Armentia i el Dr. Antoni Martínez Roig durant l'acte de lliurament dels Premis a l'Excel·lència Professional
Actualment és el coordinador de la secció de Còrnia i Superfície Ocular al Servei d'Oftalmologia a l'Hospital de l'Esperança. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra i va realitzar la seva residència en Oftalmologia a l'Hospital Universitari de Bellvitge. En finalitzar-la, es va incorporar com a metge adjunt d'Oftalmologia a l'Hospital de la Creu Roja-Dos de Maig, servei pioner a Barcelona en la tècnica de cirurgia de cataractes per mitjà de facoemulsificació. Posteriorment, es va incorporar al Servei d'Oftalmologia de l'Hospital de l'Esperança, l'any 1996, on ha coordinat la secció de Còrnia i Superfície Ocular, desenvolupant el programa de transplantaments de còrnia i implementant des de fa anys les noves tècniques de queratoplàsties lamel·lars, per a les quals es va formar a l'Institut Holandès de Cirurgia Ocular Innovadora (NIIOS) de Rotterdam, Holanda, així com les noves tècniques de cataracta complexa, reconstrucció del segment anterior i implantació de lents intraoculars sense suport capsular.
La seva activitat oftalmològica privada la reparteix entre el Centro de Oftalmología Oftalnova de la Clínica Teknon i el Centre de Salut Ocular del Vallès (CSO), del qual és soci fundador. En aquest àmbit, la seva activitat se centra, sobretot, en la cirurgia refractiva per mitjà de làser Excímer i lents fàquiques, la cirurgia de cataracta i la correcció de la presbícia per mitjà d'implants multifocals.
Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona l'any 1970 i és Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Pediatria, en l'actualitat, realitza tasques de consultor sènior al Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar i a l'Hospital de Nens de Barcelona.
Va iniciar la seva trajectòria professional l'any 1978 a l'Hospital del Mar, on va exercir com a cap clínic del Servei de Pediatria. Una de les fites de la seva trajectòria ha estat l'atenció als infants maltractats. Va ser soci fundador de l'Associació Catalana per a la Infància Maltractada (ACIM) i president d'honor de la Federación de Asociaciones para la Prevención del Maltrato Infantil (FAMPI). A la vegada, va ser director del butlletí de la Societat Catalana de Pediatria entre els anys 2007 i 2015. El passat 21 de maig va rebre el Premi Jordi Gol i Gurina de la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, que va reconèixer la seva trajectòria professional i humana.
Parc Salut Mar
Passeig Marítim 25-29 Barcelona 08003
Vegeu la situació a Google Maps
Tel: 93 248 30 00 · Fax: 93 248 32 54
Sol·licitud d'informació
© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat