Notícies

27 de novembre de 2019 - Informació general

Investigadores i directives expliquen els últims avenços en intel·ligència artificial, big data i altres tecnologies utilitzades en la investigació biomèdica

Investigadores i directives expliquen els últims avenços en intel·ligència artificial, big data i altres tecnologies utilitzades en la investigació biomèdica

Destacades investigadores que utilitzen els últims avenços informàtics per a la investigació biomèdica i directives d'empreses i institucions del món de la tecnologia i la biomedicina exposaran els propers 28 i 29 de novembre a Barcelona els darrers progressos en aquest camp de recerca i debatran sobre els reptes més immediats. La trobada tindrà lloc en el marc de la primera edició de la conferència Advances in Computational Biology (AdvCompBio), que reunirà al voltant de 200 assistents a l'auditori de la Pedrera de Barcelona. En aquesta conferència, totes les ponents són dones, tot i que les sessions estaran obertes a tothom.

AdvCompBio és primordialment una trobada científica internacional d'alt nivell, destinada a debatre les últimes tecnologies d'intel·ligència artificial (IA) i big data en biologia computacional, promoure l'intercanvi d'experiències i crear xarxes de col·laboració.

Advcombio

Addicionalment, la conferència és un fòrum per posar de relleu la contribució de les dones en un sector en què, tot i que les investigadores estan molt presents, com es pot veure al panell d'oradores, la seva visibilitat és encara insuficient.

María José Rementería, impulsora de la trobada, física especialitzada en càlcul automàtic i intel·ligència artificial i responsable del grup d'anàlisi d'Impacte Social del Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), explica que "és imprescindible donar visibilitat a l'excel·lent treball científic que realitzen les dones, de manera que, a més, serveixin de model per a les noves generacions. Sorprenentment, encara avui dia es continuen organitzant congressos on tots els ponents són homes argumentant la manca de dones rellevants, fins i tot en camps tan punters com la computació d'altes prestacions, la IA, i la bioinformàtica. Amb aquest congrés volem demostrar que això no és cert. No només existeixen aquestes dones, sinó que a més són líders en els seus respectius camps".

Rosa M. Badia, doctora en informàtica, cap d'equip al BSC-CNS i recentment guardonada amb el premi DonaTIC de la Generalitat de Catalunya i amb l'Euro-Par Achievement Award, ressalta "la importància d'aquest tipus d'accions per augmentar la visibilitat de la dona investigadora en àrees on la manca de dones en alts càrrecs de responsabilitat empitjora la situació, com les àrees relacionades amb les tecnologies de la informació".

Mar Albà, investigadora ICREA a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ressalta que "és molt emocionant participar en aquesta iniciativa, que esperem empoderarà a les dones científiques i generarà noves sinergies".

Ana Polanco, directora de Corporate Affairs de Merck a Espanya recorda que "vivim en un entorn canviant i incert, un context de disrupció tecnològica permanent i sense precedents, en el qual les tecnologies digitals tenen un efecte transversal i poden afectar l'economia en el seu conjunt. Les dones tenen un paper actiu en l'economia i és prioritari, no només que formin part d'aquests canvis, sinó que els liderin".

AdvCompBio està liderat per la iniciativa @bioinfo4women del Barcelona Supercomputing Center i organitzat pel mateix BSC-CNS en col·laboració amb l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, l'Institut Nacional de Bioinformàtica, la International Society for Computational Biology, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra.

Després de l'anunci de la seva celebració, l'organització va rebre més de 150 aportacions científiques, procedents de més de 30 països, amb propostes relacionades amb l'aportació de les noves tecnologies, en particular la Intel·ligència Artificial i HPC, per accelerar la investigació en la medicina.

Compromís social

  • Compromís social
  • Top 20
  • HPH Catalunya - Xarxa d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat