Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"
1 d'abril de 2022 - Notes de Premsa
L'Hospital del Mar, en col·laboració amb Roche Farma, va celebrar el passat 31 de març la jornada Mar Innovation Lab, el colofó a mesos de treball per a impulsar la capacitat d'innovació dels professionals del centre. S'han seleccionat tres reptes, en el camp de la Neurologia i l'Oncologia, centrats a buscar vies per a incorporar noves eines digitals per al seguiment dels pacients evitant que la falta de coneixement en aquest camp els deixi enrere. Els professionals han aplicat tècniques de design thinking per a resoldre els problemes i elaborar uns primers prototips per a validar les solucions propostes.
28 de març de 2022 - Notes de Premsa
El model es va posar en marxa el març del 2020 com a resposta de la pandèmia de la COVID-19 i s'ha anat consolidant arreu del territori. Les persones són escollides per l'hospital pel seu perfil de fragilitat i dependència. El servei no té cost per als pacients, que reben atenció farmacèutica amb eines de telefarmàcia per part de professionals del Servei de Farmàcia del seu hospital de referència. L'Hospital del Mar, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), el Departament de Salut i el CatSalut col·laboren en el disseny del model de lliurament.
24 de març de 2022 - Notes de Premsa
Els pacients que pateixen ELA tenen un major nombre de cèl·lules de la dermis amb presència de la proteïna TDP-43 fora del nucli cel·lular. Aquesta proteïna està present al nucli de totes les cèl·lules humanes i, en el cas de les persones afectades d'ELA, es trasllada fora del nucli de les neurones motores del cervell i a les de la medul·la espinal, convertint-se així en un indicador d'ELA. La troballa d'aquest marcador és detectable en petites mostres de pell i pot ser útil en casos de pacients de difícil diagnòstic, en persones amb antecedents familiars per aquesta malaltia i, fins i tot, per a un diagnòstic precoç.
17 de març de 2022 - Notes de Premsa
Estudi publicat a Nature Cancer
Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i de l'Hospital del Mar han transformat tumors resistents a la immunoteràpia a tumors vulnerables a aquest tractament, i han aconseguit curacions en models animals, mitjançant una innovadora estratègia terapèutica en càncer de mama triple negatiu, el subtipus més agressiu. Els investigadors han descobert el paper essencial d'un nou factor, LCOR, perquè la cèl·lula cancerosa presenti els antígens tumorals a la superfície cel·lular. Aquests antígens permeten al sistema immunitari reconèixer el tumor, un pas imprescindible perquè el tractament amb immunoteràpia funcioni. En canvi, han demostrat que les cèl·lules mare canceroses tenen nivells molt baixos de LCOR, fet que les converteix en invisibles al sistema immunitari i, per tant, resistents al tractament. El treball ara publicat ha utilitzat un innovador sistema experimental d'ARN missatger, similar a la tecnologia utilitzada per les vacunes contra la COVID-19, per produir LCOR a les cèl·lules tumorals. D'aquesta manera, les cèl·lules tumorals resistents de càncer triple negatiu es fan visibles i sensibles al sistema immunitari. Aquesta aproximació s'està investigant també en altres subtipus de càncer de mama. En l'actualitat, la utilització clínica de la immunoteràpia en el càncer de mama està limitada al subtipus triple negatiu, amb resultats positius però lluny del nivell d'èxit assolit en altres tumors. Ara aquesta publicació estableix una nova via de desenvolupament d'estratègies terapèutiques per restaurar LCOR en cèl·lules resistents a la immunoteràpia que es pugui aplicar en assajos clínics, i millorar així de manera molt significativa l'eficàcia de la immunoteràpia.
15 de març de 2022 - Notes de Premsa
Per contra, l'exposició a contaminants ambientals com les partícules fines, el diòxid de nitrogen o el sutge, incrementa de forma significativa el perill de patir un ictus isquèmic. L'article publicat a la revista Environment International, un dels treballs més importants publicats fins ara a Europa, ha analitzat dades de tota la població de Catalunya, georeferenciant a més de tres milions i mig de persones. Els autors consideren que aquests resultats fan necessari replantejar els nivells màxims de contaminants atmosfèrics establerts per la Unió Europea.
10 de març de 2022 - Notes de Premsa
El centre hospitalari col·labora amb l'start-up Kamleon i Aigües de Barcelona en l'anàlisi del funcionament d'un nou tipus d'urinari, l'smart urinal, que permet monitorar de forma no invasiva, a través de l'orina, el nivell d'hidratació de les persones que el fan servir. L'equip ja està instal·lat al Centre Fòrum de l'Hospital del Mar i s'ha posat en marxa la prova pilot per avaluar el funcionament de la plataforma. La deshidratació afecta més de la meitat de la població, i en les persones de més de 65 anys, pot arribar a més del 70% de forma crònica. Aquesta problemàtica és un factor de risc de patologies com la malaltia renal crònica, la del tracte urinari, càlculs renals o la insuficiència cardíaca.
9 de març de 2022 - Notes de Premsa
La reunió del Consell Executiu d'ahir ha autoritzat al Servei Català de la Salut a realitzar una despesa de 85,6 milions d'euros per a la realització de la segona fase de les obres d'ampliació del centre. Aquests fons formen part del programa REACT del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
Parc Salut Mar
Passeig Marítim 25-29 Barcelona 08003
Vegeu la situació a Google Maps
Tel: 93 248 30 00 · Fax: 93 248 32 54
Sol·licitud d'informació
© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat