Notícies

  • 1 de juliol de 2021 - Informació general

    L’Hospital del Mar realitza les primeres intervencions amb radioteràpia intraoperatòria per a metàstasis al cervell

    Ho fa en el marc d'un assaig clínic sobre la dosi adequada de radiació per a tractar aquestes lesions. El centre és el tercer de l'Estat que disposa de l'equipament per a realitzar aquestes intervencions, que permeten estalviar al pacient el tractament posterior de radioteràpia.

    més informació

  • 29 de juny de 2021 - Notes de Premsa

    La realitat virtual arriba a les sales d’hemodiàlisi

    L'equip del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar, en col·laboració amb l'empresa Psious, ha posat en marxa una prova pilot sobre la utilització d'aquesta tècnica en pacients que s'han de sotmetre a diàlisi. Els resultats demostren una important reducció del dolor durant el procediment de connexió als equips de diàlisi. També de l'ansietat que pateixen en els moments previs a rebre la punxada. Els pacients, acompanyats per una terapeuta, veuen imatges del fons del mar mentre les infermeres procedeixen a realitzar el procediment. La prova pilot s'ampliarà per obtenir-ne més dades i poder implantar aquesta tècnica.

    més informació

  • 23 de juny de 2021 - Informació general

    Abordatge multidisciplinari de la patologia de la incontinència fecal i urinària

    Setmana mundial de la continència

    La Unitat de Sol Pelvià de l'Hospital del Mar treballa des de fa dues dècades per a visibilitzar aquestes patologies, d'alta prevalença, però infradiagnosticades. Els seus professionals ofereixen un abordatge multidisciplinari per a millorar la qualitat de vida dels pacients.

    més informació

  • 22 de juny de 2021 - Notes de Premsa

    Més del 6% dels europeus pateix depressió

    Un estudi liderat per investigadors del King's College de Londres i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques a 27 països europeus situa la prevalença d'aquesta patologia en el 6,4% de la població. El treball, que publica la revista The Lancet Public Health, ha analitzat dades de l'Enquesta de Salut Europea, que inclou respostes de més de 250.000 persones. Les dones presenten una prevalença més alta, del 7,7%, mentre que en els homes és del 4,9%. Hi ha fortes diferències entre països, amb taxes més altes en els estats amb més desenvolupament econòmic.

    més informació

  • 21 de juny de 2021 - Notes de Premsa

    Es posa en marxa l'estudi PEGASUS per optimitzar el tractament postquirúrgic del càncer de còlon mitjançant la biòpsia líquida

    Analitzant l'ADN tumoral que circula per la sang s'espera poder detectar la presència de micrometàstasis, responsables de la recaiguda després de la intervenció quirúrgica, que actualment són impossibles de localitzar en els exàmens radiològics. Saber quins pacients tenen aquestes micrometàstasis ajudarà a discernir en quins serà necessari un tractament de quimioteràpia adjuvant després de la cirurgia, personalitzant el tractament del càncer i reduint les teràpies innecessàries. En aquest assaig col·laboratiu internacional hi participaran tres centres espanyols: el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia, que forma part del Campus Vall d'Hebron, i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, tots dos de Barcelona, ​​i l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA, de l'Hospital Clínic de València. Cada any es diagnostiquen al món més d'un milió de nous casos de càncer de còlon, dels quals més de 325.000 són a Europa i més de 30.000 a Espanya; és el segon tumor maligne més freqüent en dones i el tercer en homes. L'estudi PEGASUS també està relacionat amb dos projectes de recerca translacional: AlfaOmega i TUMICC; aquest últim també disposa d'una beca de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

    més informació

  • 18 de juny de 2021 - Informació general

    Jornada CREACTIVA’T, els millors projectes dels alumnes de l’Institut Bonanova

    El passat 14 de juny es va celebrar la IV Jornada CREACTIVA'T, a la qual es van presentar els projectes finals dels diferents cicles formatius que s'imparteixen a l'Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària. El més ben valorat ha estat un relacionat amb la personalització de pròtesis pediàtriques.

    més informació

  • 16 de juny de 2021 - Informació general

    "Samaritanos que enganchan a la vida" El Periódico de Catalunya

    Una jove de 30 anys és trasplantada gràcies a una persona anònima que va donar un ronyó en vida sense conèixer-la. Com a gest d'agraïment, la mare també decideix donar a un altre desconegut.

    més informació

  • 16 de juny de 2021 - Informació general

    S’inicia la recerca europea sobre la radioteràpia per a les arrítmies cardíaques

    El 15 i 16 de juny, el consorci STOPSTORM, coordinat pel UMC Utrecht i en el que hi participen l'IMIM i l'Hospital del Mar,  s'ha reunit virtualment per analitzar els primers avenços del projecte. El projecte, que va començar oficialment l'1 de maig, començarà a investigar l'ús de la radioteràpia en el tractament de les arrítmies cardíaques. Els pacients que pateixen taquicàrdia ventricular (fibril·lació dels ventricles) solen ser tractats amb medicació i/o amb la implantació d'un ICD, un desfibril·lador que corregeix la freqüència cardíaca ràpida amb una descàrrega elèctrica. En els casos d'arrítmies persistents que no responen adequadament al tractament habitual, els pacients es poden sotmetre a una ablació amb catèter, un procediment invasiu.

    més informació

  • 17 de juny de 2021 - Notes de Premsa

    Demostren que les vacunes contra la COVID-19 preparades prèviament en xeringues per a l’administració es poden transportar sense risc

    Investigadors de l'Hospital del Mar i de la Universitat Pompeu Fabra han confirmat que les vacunes basades en l'ARN missatger es poden transportar en un vehicle fins a tres hores ja preparades en les xeringues per a la seva administració. Aquest fet pot facilitar les estratègies de vacunació massiva, sobretot a zones rurals i menys desenvolupades, ja que es podran preparar les dosis en un centre de referència per transportar-les als punts de vacunació més remots i amb menys infraestructura sanitària. El treball ha sotmès a proves d'estrès xeringues preparades per a l'administració de les vacunes de Pfizer BioNTech i Moderna, i ha demostrat que el vector que utilitzen, l'ARN missatger, es manté íntegre malgrat el moviment. Ho publica la revista Clinical Microbiology and Infection.

    més informació

  • 15 de juny de 2021 - Informació general

    L’UCI de l’Hospital del Mar celebra els seus 50 anys amb un regal molt especial

    La primera de l'Estat situada a un hospital

    L'artista Frederic Amat ha lliurat una obra commemorativa de l'aniversari de la unitat, que vol representar el batec de l'UCI i el del mar. Una obra que, a la vegada, és el cartell del 41 congrés de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica, que s'hauria d'haver celebrat el 2020 i que va ser ajornat a causa de la COVID-19. El 13 de gener del 1970 es va posar en marxa la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar, la primera de l'Estat a un hospital. El seu impulsor va ser el Dr. Jaume Mas Marfany. La unitat sempre ha estat pionera en el camp de les cures intensives i ara viu un moment de renovació en el marc de l'ampliació de l'Hospital, per continuar oferint la millor tecnologia als pacients i, a la vegada, una atenció cada cop més humanitzada,

    més informació

Compromís social

  • Compromís social
  • Top 20
  • HPH Catalunya - Xarxa d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat